El català, llengua vehicular a l’escola

Dimecres 12 d’octubre vàrem assistir a “l’acte de suport a la immersió lingüística a les escoles”, organitzat per la plataforma Somescola.cat al Teatre Principal de Terrassa.

L’Institut Les Aymerigues és una de les entitats adherides a la plataforma que reivindica “que, l’escola catalana és un model educatiu consolidat, basat en la no separació dels infants i joves per raó de llengua i que fa possible el coneixement de les dues llengües oficials per part de l’alumnat en acabar l’ensenyament obligatori, tot afavorint la cohesió social i la igualtat d’oportunitats” (fragment del manifest de la Plataforma).

Va llegir el manifest l’Anna Santamaria i Tusell, l’última alumna viva del mestre Pompeu Fabra, que va ser coordinadora des d’Òmnium Cultural de la campanya “Català a l’escola” als anys 70s a Terrassa, i que actualment imparteix una classe setmanal de català a adults com a mestra voluntària.

Anna Santamaria i Aleix Pons (President de l’Òmnium Cultural de Terrassa)
Fotògraf: Toni Bros.

Deixa un comentari