Construcció d’un odòmetre

El projecte TecnoMat pretén que les matèries de Tecnologia i Matemàtiques “caminin” juntes durant el primer cicle de l’ESO. Aquest fet permet que cadascuna aprofiti de forma molt natural les potencialitats de l’altra: a les matemàtiques la tecnologia li dóna un context i li proposa uns problemes que les fa aplicables i properes; mentre que les matemàtiques són l’eina d’expressió, càlcul i disseny natural de la tecnologia.
Dit i fet, el tema de càlcul de perímetres ha estat complementat amb la construcció d’un odòmetre de fusta que permet mesurar distàncies mitjançant una roda graduada. Mesures, càlculs, dibuix, serrat, polit, muntatge, …
Aquí us ensenyem algunes fotos del primer grup que ha començat a fer la pràctica. No patiu que sortireu tots! … i quan s’acabi veurem el resultat final i, si ens atrevim, una filmació de com es fa servir.

Deixa un comentari