El setè camió

Ja falta poc per fer la sortida del Setè camió!! Estem molt entusiasmats i entusiasmades pensant tot el que veurem i aprendrem de la nostra història. A més, amb el privilegi de fer-ho acompanyats de l’autora del llibre, l’Assumpta Montellà i d’un grup del taller de lectura de la Gent gran del Pla de barris de la Maurina. Tota una experiència que de ben segur serà extraordinària.

Un grup de companys i companyes (els de la foto) amb l’ajut del professor Àlex Vilardell, ens han preparat una presentació en format power point, on ens condueixen per l’itinerari que recorrerem el proper divendres dia 23 de març. La ruta ens portarà per terres de l’Alt Empordà, tocant a la frontera francesa, per conèixer els llocs on es van allotjar, per darrer cop a Catalunya, el govern de la Generalitat i els intel·lectuals i diputats republicans.

També descobrirem els paratges que van donar lloc a la llegenda de l’anomenat “Or de Negrín” i ens endinsarem per corriols vorejats d’alzinars sureres, per arribar a peu de frontera pel mateix camí per on va passar el darrer camió de la República, el “Setè Camió”. 

La presentació es farà també en sessió especial pel taller de la Gent gran el proper dimarts dia 20 de març a Les Aymerigues.

Volem agraïr a l’organització del Pla de Barris de la Maurina i concretament a la Maria del Mar que ens oferís la possibilitat de compartir amb ella i els seus lectors aquesta aventura literària.

Gràcies també al grup de lectors i lectora de Les Aymerigues i a l’Àlex per la seva dedicació.

Deixa un comentari