El regidor d’Educació ens visita al centre per parlar de “Les Aimerigues”

Avui  els delegats hem mantingut una reunió al centre  amb el regidor d’Educació de l’Ajuntament de la nostra ciutat, el sr. Manuel Pérez. Ha estat  ell qui l’ha convocada en resposta a la carta que li vam enviar on li explicàvem que, en el treball de recerca sobre l’origen del nom del nostre institut, havíem observat que hi havia una errada ortogràfica que calia corregir. També li demanàvem suport a la nostra petició davant el Departament d’Ensenyament.
Després d’haver-li explicat els objectius del projecte “Una pinzellada d’identitat” i com l’havíem desenvolupat, s’ha interessat pels resultats dels diferents àmbits de treball. Al llarg de la conversa,  ens ha comentat, entre d’altres aspectes, que hi havia un projecte per cobrir la riera del Palau i que el Quart Cinturó -autovia que travessa la serra de Les Aimerigues- serviria per unir les comarques del Baix Llobregat i el Vallès Occidental.
Ja centrats en el tema del canvi d’ortografia de l’institut, d’acord al topònim de la serra Les Aimerigues i el torrent del mateix nom, ens ha detallat les passes que el seu equip i ell mateix han fet d’acord a la nostra demanda. 
En primer lloc s’ha posat en contacte amb el sr. Ferran Lozano, director del Consorci de Normalització Lingüística i secretari de la Comissió de Nomenclàtor de l’Ajuntament de Terrassa per esbrinar si les nostres investigacions eren correctes, la qual cosa ha estat confirmada. A banda d’aconseguir la documentació que corroborava la nostra, un dels arguments que esgrimia era que en català la “y” només es fa servir quan al costat té una “n” com el cas del topònim “Catalunya”, o el cas del topónim “Aiguafreda” similar al d’ “Aimerigues“.
El següent pas, després d’haver parlat amb nosaltres, serà demanar al sr. Lozano un informe documentat que adreçarà al sr. Lluís Baulenas, Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, juntament amb una carta on li demanarà que oficialitzi el canvi de nom del nostre institut i tot allò que se’n derivi legalment (correu electrònic, adreça,…).
Per la nostra part,  cal que en la propera reunió del Consell Escolar, la representant de l’alumnat, l’Anna Mª Rodríguez,  proposi escriure una carta demanant el mateix al Sr. Baulenas signada per tot el Consell.
Finalment, ens ha lliurat tota la documentació proporcionada pel Sr. Lozano perquè formés part de l’arxiu que estem confeccionant.
L’alumnat i la Montse, la nostra professora encarregada d’aquest àmbit del projecte, li hem agraït el seu interès, suport i col·laboració. Per la seva part, la directora, en nom del claustre i de tots, també li ha donat les gràcies posant èmfasi en el beneficiós que ha estat per nosaltres la resposta de l’administració quan hem d’hagut de posar-nos-hi en contacte per resoldre problemes com a ciutadans. 
Ens hem quedat amb una frase que ens ha dit el sr. Pérez: “Un ha de ser com una esponja i aprendre de tot. Avui jo també he après de vosaltres”.
Hem tornat a classe molt contents i amb ganes d’explicar-ho als companys.
Des d’aquest bloc també volem donar les gràcies al Consell Municipal del Districte 4, especialment a la seva secretària la sra. Eva Maganya, i la seva presidenta,  la regidora  sra. Josefina Soler, per la seva ràpida resposta i el treball realitzat per afavorir el nostre projecte.
El que va començar com una possibilitat va camí de fer-se realitat!

Deixa un comentari