Projecte “Associacionisme i democràcia”

Avui a les 10 del matí, 2 representants de cada grup tutoria hem estat convocats al Teatre del Salesians per parlar del projecte “Posem nom a un carrer de la ciutat”, que culminarà amb la 2a Taula d’Infants del barri de La Maurina.
Hi hem anat la Samira i el Joel del grup A i la Tamyris i l’Ayoub del grup B.


Primer, el Sr Antoni Santisteban, professor de la UAB, ens ha prsentat el dossier que estem treballant a l’aula i que ha de concloure amb l’elecció de un nom pel passatge d’Orà i argumentar el perquè l’hem escollit.

Després, el Sr. Jesus Romero, cap de Sevei  de Nomènclator de l’Ajuntament de Terrassa, ens ha explicat quines pautes s’han de seguir per posar un nom a un carrer. Ens ha ensenyat un llibre “Els carrers de Terrassa” on podem consultar la fitxa de tots els noms dels carrers de la nostra ciutat. Però com que des de l’any 1995 s’han fet 286 intervencions de canvi, es va crear un web de l’ajuntament de Terrassa on també hi consten els noms nous.
També s’hi pot trobar la història, anècdotes, situació,…

Finalment, l’arquitecte i director de serveis d’obres públiques de l’Ajuntament de Terrassa i encarregat de la planificació urbanística de La Maurina, el Sr.  Pere Puigdomènech, ens ha explicat com és ´l’urbanisme de Terrassa en relació a la seva orografia: a les carenes s’hi van construir cases i entre mig de les carenes hi havia els torrents on hi anaven a parar les aigües residuals. Amb els anys aquests petits torrents s’han tapat i han quedat en carrerons estrets o passatges. Ara el problema està com convertir alguns d’aquests passatges que no hi passa ningú en carrers socials, de pas, i que generin activitat. En un plànol hem pogut veure com quedaria el passatge d’Orà un cop estigui arreglat aquest vial de segona i algunes idees perquè els seus veïns arreglin les façanes.

No podíem estar parlant del passatge d’Orà sense saber on era. Hi hem anat els més de 220 alumnes que participem en aquest projecte.
Per la nostra banda, el dilluns a l’hora de tutoria, serem els monitors dels nostres companys i els portarem al passatge a recollir idees per a la proposta de nom: a finals de maig ho hem de tenir a punt!

Deixa un comentari