3a Taula d’Infants i Joves de La Maurina

Finalment ha arribat el gran dia: La Libertad, la Samira, La Rania i la Hafssa, representants del nostre institut, han format part del grup de 22 infants i joves representants dels centres educatius Escola Germans Amat, Escola Sant Domènech Sàvio, Escola Maria Auxiliadora, Institut Nicolau Copèrnic  que han exposat i argumentat  la cloenda del seu treball que han dut a terme aquests dos mesos  entorn al tema Què puc fer jo per millorar la convivència a La Maurina?

L’acte ha comptat amb la presència del regidor d’Ensenyament, Manel Pérez, la regidora i presidenta del Consell Municipal del districte IV, Josefina Soler, el representant del PAME, Joan Coma, el president de l’Associació de Veïns de La Maurina,  representants de les entitats i associacions veïnals, famílies i professorat.
L’acte, conduït per l’Antoni Santisteban, professor de la UAB i coordinador del projecte “Murs que separen, murs que uneixen”, ha acabat amb l’elecció de les frases que formen part d’un Manifest i que seran gravades en plaques d’acer i adossades al mur del Passatge de l’Olivera. Tanmateix, també han escollit el nom que tindrà aquest mur: El cor de La Maurina.
Cal recordar que la Taula d’Infants i Joves ha estat reconeguda i premiada per la UNICEF aquest mes de novembre.  A cada centre participant, l’Ajuntament els ha ofert una rèplica del document acreditatiu del mateix. Tot un detall que ha omplert d’alegria als joves participants.
Aquest projecte pretén desenvolupar coneixements i competències relacionades amb la pràctica democràtica, fomentar la reflexió, la cooperació i el debat entre l’alumnat dels centres educatius de la zona i, alhora, donar-los eines per incidir en la transformació del barri.
Cal agrair l’esforç i el treball realitzat per totes les persones que, d’una manera o altra, hi han estat vinculades. 

Esperarem amb candeletes la inauguració del nou MUR el mes de gener,  un bon colofó per cloure el Pla de Barris que tant ha aportat al desenvolupament La Maurina en tots els aspectes.

Deixa un comentari