Gaudint de la lectura

L’alumnat de 1r de l’ESO ha llegit a l’ambit lingüístic català el llibre

“Què farem, què direm!” d’en Pep Coll.
Avui en Pep Coll ens ha visitat i ens ha parlat de la necessitat de sentir històries que tots sentim des del principi dels temps.

Les històries, orals, escrites, visuals, ens ajuden a entendre el món i a traslladar-nos a altres espais quan ens cal desconnectar de la realitat. L’alumnat ha escoltat atentament el que ens ha explicat en Pep Coll i seguidament li han fet moltes preguntes interessants.

Aquest llibre narra algunes llegendes d’éssers mitològics com els minairons, un follets que acostumen a viure a canuts. i que han d’obeir l’amo en tot perquè si no se’ls dóna alguna ordre maten a la persona que ha obert el canut, ja que el primer que diuen és què farem, què direm?. Segons la tradició oral del Pallars, els hereus de les millors cases de la contrada posseïen un canut ple de minairons i d’aquesta manera podien prosperar. Tot comença quan la Bet, una noia de tretze anys del municipi d’Esterri d’Àneu, entra al museu etnològic del poble i veu en un vitrall una etiqueta que diu “un canut ple de minairons”. La Bet s’encurioseix molt i decideix robar el canut…. No us perdeu el final, és MOLT INTERESSANT!

Deixa un comentari