El Museu de les Matemàtiques

A l’optativa del ‘Museu de les Matemàtiques’ construïm matemàtiques. Perquè construir qualsevol cosa sense matemàtiques és impossible però fer que les matemàtiques es puguin veure i tocar és moooolt difícil.
Anem a poc a poc perquè no és fàcil construir arcs de circumferència de 16 metres de radi, ni enganxar 200 llaunes de veguda formant un triangle de Sierpinsky o 35000 granets d’arròs en forma de muntanya. Perquè transformar el nombre Pi en una obra d’art o els nombres triangulars en un gran castell de cartes també té el seu què. Perquè enrajolar amb rajoles no quadrades o construir un fractal de Koch gegant dóna molts mals de cap.
Però ens en sortirem!

One Response to El Museu de les Matemàtiques

  1. MO ha dit:

    Tant de bo me les haguessin ensenyat així, les matemàtiques! Meravellós!

Deixa un comentari