40è aniversari de la mort de’n Pau Casals

Pau Casals ha estat considerat com un dels grans músics del segle XX i, al mateix temps, com un gran humanista, defensor de la llibertat, la justícia i la pau. La seva carrera internacional va començar el 1899 a París i el va portar arreu del món. Els últims 34 anys de la seva vida els va viure a l’exili, on enyorava la seva estimada Catalunya i casa seva, a la platja de Sant Salvador, al Vendrell. Durant aquest temps d’exili, la seva activitat va ser extraordinària: va ajudar els refugiats del sud de França, va donar concerts benèfics i es va manifestar en favor dels seus ideals, alhora que continuava els seus festivals, les master classes i dirigia el seu oratori El Pessebre en la seva croada internacional per la pau. 
El dimarts 22 es va commemorar els 40 anys de la seva mort, interpretant en diferents escoles de música del país el “cant dels ocells”. Aqui tens la notícia.
“Un mestre, no cal dir que hauria de saber més que els seus deixebles, però per a mi, ensenyar és aprendre.” Pau Casals.

Deixa un comentari