Bon dia, bona setmana, bona lectura!

Malgrat que avui el calendari marca dia 28, farem un pas enrere i ens fixarem al dia 24 d’octubre. Dins d’aquesta entrada setmanal de lectura no ens podíem oblidar d’aquesta data,  ja que se celebra el Dia de la Biblioteca. Es recorda aquest fet:
Durant la guerra dels Balcans, el 1992 es va cremar la Biblioteca de Sarajevo pel foc de l’artilleria. No era un edifici important, però sí el que contenia:  dos milions de llibres, milers de manuscrits i documents de gran valor conservats des de segles per musulmans, croates catòlics, serbis ortodoxes i jueus. Això constituïa el símbol d’identitat del poble. El metge i historiador croata Mirko D. Grmek va crear el terme memoricidi per definir la destrucció de la memòria i el tresor cultural de “l’altre”, de l’adversari, de l’enemic…  
Tota biblioteca, sigui quina sigui: petita, mòbil, escolar, universitària, pública, privada … conté un tresor, un patrimoni cultural, més petit o més gran, depèn del tipus de biblioteca. No tenir-ne cura o destruir-la és un memoricidi. Per això aquest dia s’obren les seves portes i es celebren moltes activitats, a fi i efecte que es parli d’aquests espais rics en cultura i dels llibres que contenen.
Parlant de parlar de llibres… Al 30′ de Lectura us proposem
La Tertúlia un temps d’expressió, de debat i participació on comenteu entre vosaltres els llibres que heu llegit, el títol que us ha agradat i el perquè,  expliqueu els seus arguments, reciteu fragments, feu recomanacions, cerqueu quines lectures tenen temes semblants, investigueu sobre les autores i autors,… i  proposeu tot allò que us interessi per fer més òptim el vostre 30′  diari.
Com que aquesta és l’última setmana del mes… fem tertúlia!! I així mensualment. Com sempre, esperem les vostres aportacions personals o de grup al blog!!
Per undivers!!

Deixa un comentari