Bon dia, bona setmana, bona lectura!

Cada setmana,  des d’aquest  apartat del blog ens preguntem què oferir-vos, ja que tenim multitud de propostes i ben variades: notícies curioses, noms d’autors premiats, enllaços lectors, novetats editorials, imatges engrescadores,…
Però ens agradaria molt que vosaltres també hi diguéssiu la vostra, amb comentaris o fent-nos suggeriments. I això… només ho aconseguirem fent d’aquesta entrada del 30′ de lectura, 30′ d’aventura un espai compartit.
Avui us plantegem unes preguntes de concurs!

Aquest cap de setmana, el poeta, escriptor i traductor català Miquel Martí i Pol ha estat present en els diaris perquè avui es recorda el desè aniversari de la seva mort.  Sabíeu que:

és un dels autors més llegits tant a escoles, universitats, cases com biblioteques?

molts dels seus poemes han estat musicats per grans compositors i cantautors, entre ells el grup terrassenc de  death metal, Vidres a la sang, nom que van prendre d’un dels seus poemaris?

fa fer amistat amb moltes persones de diferents àmbits culturals que ajuden a difondre la seva obra (Associació d’Amics de Miquel Martí  Pol)?


Per conmemorar-ho, s’ha publicat un llibre seu inèdit Veus incessants (1954).

T’agradaria tenir-lo? El sorteig es farà entre les persones que respongueu correctament aquestes preguntes.

 • Lloc on va néixer i a quina comarca pertany aquest poble.
 • El títol del llibre de poemes que tracta on treballava d’oficinista a La Blava.
 • Malaltia que va patir i que li va deixar paralitzat el cos però no la seva il·lusió i ganes de escriure.
 • Nom d’una personalitat, actualment entrenador de futbol, que va ser amic del poeta i que ajuda a difondre la seva obra.
 • Nom del cantautor català que viu a Porrera i que ha musicat poemes seus i ha escrit Estimat Miquel, un llibre que inclou tots els faxos que es van escriure.

 • Si cliqueu les fotografíes hi trobareu enllaços interessants: un article de diari i tot el necessari perquè pogueu viatjar al poble del poeta i seguiu els seus passos.

  http://www.nuvol.com/noticies/miquel-marti-i-pol-el-poeta-del-poble/http://www.mapaliterari.cat/ca/mapa/guia/13/miquel/ruta-literaria-miquel-marti-i-pol
  “Vindran altres temps si ho volem tots plegats,/mai no ens han fet por l’esforç i la feina.”

  Deixa un comentari