Bon dia, bona setmana, bona lectura!

  
Vull deixar amor i somnis i paraules
que durin més que jo, al cor dels altres.
Aquesta setmana passada es va morir, als 100 anys, la bibliotecària, la lexicòloga, la poetessa JOANA RASPALL, a quí vam dedicar, juntament amb el poeta i escriptor Salvador Espriu, el nostre 23 d’abril del curs 2012-13. La  Joana era interpretada per la Dayana de 3r d’ESO, i l’acompanyaven en el seu relat autobiogràfic el grup Teatrem del 2n trimestre, que anaven recitant fragments que la descrivien en la seva faceta personal i literària. Rescatem aquest versos…

 si cliqueu la icona, us adreçarà al web de la seva antologia poètica

http://www.joanaraspall.cat/obra-literaria/antologia-poetica.htmlEstimo les lletres
que formen els mots,
els llavis que els diuen,
i el cor que els entén…
perquè als mots hi ha l’ànima
de tota la gent! 

Tanmateix, amb la Joana ha marxat Nelson Mandela, polític sud-africà, Premi Nobel de la Pau, per ser un dels líders emblemàtics de la lluita contra el sistema polític de l’apartheid. Va arribar a ser el primer president de la República de Sud-àfrica (1994 – 1999) escollit per sufragi universal a les primeres eleccions nacionals no racials de la història del país. El seu llegat humanitari es vincula amb personatges tan importants com Gandhi o Martin Luther King. Va escriure un llibre Converses amb mi mateix. Llegiu aquestes frases seves  que ens ajudaran a millorar com a persones

JOANA 
i
NELSON: 

Bon viatge!!

Deixa un comentari