Bon dia, bona setmana, bona lectura!

Aquesta setmana aprofitem que el dia 11 de febrer és el dia de la INTERNET SEGURA per parlar de la lectura en aquest suport tan utilitzat avui en dia.

http://www.llegir.net/index.html
I avui us proposem això: llegir un article sobre com llegir a Internet. Si voleu saber-ne més, cliqueu la icona del web llegir.net i hi trobareu informació teòrica i pràctica sobre aquesta nova manera de llegir. Us en deixem un tastet…

La lectura té moltes vessants i cal ensenyar a llegir des de totes elles: llegir per aprendre, per plaer, per saber, per fer i per comunicar. Ara bé, com que en el món d’avui no només llegim lletra impresa, per ser plenament alfabetitzats hem de ser capaços de desenvolupar altres estratègies: llegir imatges i multimèdia, accedir a la informació que ens ofereix Internet i escriure i llegir en altres formats.

Llegir a Internet? Què ha canviat?

Els avantatges d’Internet no es limiten a deixar-nos fer el mateix que fèiem fins ara, però amb més rapidesa i comoditat.

Hi ha moltes accions que avui formen part de la vida quotidiana: baixar el correu, descarregar música, xatejar, buscar els horaris del cinema, consultar el catàleg de la biblioteca, participar en debats virtuals, parlar a través d’una webcam […], comprar bitllets d’avió, estudiar […] I tantes d’altres. Estem connectats al món mitjançant Internet.

Internet ha esdevingut un espai que ens permet fer moltes coses fins ara inimaginables, sobretot perquè s’ha convertit en un espai on es produeixen interaccions humanes:

Per saber recursos i aprendre estratègies pots entrar a la pàgina de la que hem extret aquest fragment que acabes de llegir.
A banda de saber llegir de manera crítica i fer recerca, també hem de saber navegar amb seguretat i conèixer i posar en pràctica uns bons usos. Tanmateix us adrecem a les pàgines que ens facilita el web edu365.cat a l’apartat Internet segura: hi trobareu informació diversa que de ben segur us serà molt útils: hàbits saludables davant la tecnologia, què mostres de tu a la xarxa?, manuals pràctics… Tot això a toc de clic al mussol…
http://www.edu365.cat/internetsegura/index.htm

Deixa un comentari