Bon dia, bona setmana, bona lectura!

S’apropa la diada de Sant Jordi. Els carrers plens de parades de roses i llibres ens conviden a participar d’aquesta gran festa de les lletres i l’amor: Una rosa i un llibre. Les editorials comencen a moure fitxa i presenten les novetats perquè comencem a salivar… La nostra ciutat, també.

Ho sabíeu que en aquest últim any s’han editat 33 llibres en català escrits per autors terrassencs? Òmnium Cultural, en un acte conjunt amb la Biblioteca Central i l’Ajuntament de la ciutat, els va presentar el passat dilluns 25 de març.

Us deixem la ressenya d’uns quants, per a diferents edats i gustos. 


Les desventures d’Arquímedes Cadavall. Andreu Grau.

Els carrers de Terrassa en un estiu monòtonament xafogós són l’escenari per on l’Arquímedes Cadavall buscarà infructuosament el seu pare mentre tracta de donar un sentit a la seva pròpia vida.
El Ficcionauta. Miquel Pujadó.

En principi, la feina que ha de fer en Carles Motta és senzilla: escriure el primer capítol d´una novel·la en què tingui lloc un crim. Però en Kurt Süskind, el sàdic assassí creat pel jove universitari, no es resigna a esdevenir presoner d´un text inacabat.


 L’home dels ulls grisos. Antonio López. Premi Carlemany.    

L‘origen del relat parteix de l’experiència de l’autor com a voluntari de l’associació Oncolliga, acompanyant malalts terminals de càncer. Allà va conèixer un home que li va confessar que va ser un dels nens deportats a l’URSS durant la guerra civil espanyola, que després va ser entrenat per ser espia de la Unió Soviètica i va acabar treballant pels nord-americans, després de conèixer importants secrets relacionats amb la bomba atòmica.

    
            
Dona i ocell.  Empar Sáez.  XXXIè Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez “Ciutat d’Alcoi “.

Escolta un poema del llibre, recitat i dansat.


Pecat original. Maria Helena Feliu.


Història real novel·lada on l’autora desvetlla que és la filla no reconeguda de Paulina Pi de la Serra, escriptora i activista terrassenca, i del polític de la Lliga i també escriptor, Joan Estelrich. L’autora, sense cap ressentiment ni retret, mostra moltes realitats alhora, en les quals es barregen la repressió, la duresa i les convencions socials.Negra memòria. Mireia Vancells.

El relat s’inicia en un poble de la costa catalana quan el vell protagonista recorda en forma de flashback l’estiu de 1845, època en què era un adolescent de 17 anys obsessionat amb la idea d’embarcar-se i creuar l’Atlàntic a fer fortuna. La novel·la relata les peripècies que el narrador es veu obligat a viure a partir d’aquell moment i explica amb detall la part més fosca d’alguns vaixells del Maresme que feien la carrera de les Amèriques, així com també retrata la realitat dels indianos d’ultramar.                           

Deixa un comentari