Bon dia, bona setmana, bona lectura!

Aquest curs hem dedicat un dia a la setmana a la lectura de diaris i revistes. Ben cert que no amb la quantitat i diversitat que ens hagués agradat oferir-vos, però gràcies a la generositat del diari La Vanguardia, la bona voluntat del professorat que ha aportat suplements de casa seva i a la sempre inestimable col·laboració de la BD4, la biblioteca del nostre districte, Déu n’hi do del què hem aconseguit.
Un dia vam parlar de revistes. Avui parlarem de diaris, tot aprofitant que aquests dies de política se n’ha parlat molt. De fet, se’n parla molt cada dia. 
Actualment hi ha dos temes que ens són propers. El passat diumenge 25 de maig hi va haver eleccions al Parlament europeu. I molt sovint de la convocatòria d’eleccions pel dret a decidir quina mena d’estat vol el poble català. Què en sabeu? L’alumnat de 2ESO va tenir ocasió de parlar una estona de política davant el Parlament amb el diputat d’ERC, Marc Sanglas, el dia que va anar a Barcelona. Però, esclar, no sempre es té un diputat a mà perquè et resolgui els dubtes o t’informi puntualment.

Us emplacem a llegir diaris, si no podeu en paper, podeu estar molt ben informats del que succeix a través de la xarxa. Avui en dia,a més a més, molts d’ells gaudeixen de canal propi de televisió i podeu optar per poder veure programes del que se n’anomena televisió a la carta. Però segur que d’això en sabeu més que qui us acompanya en aquest blog d’entrada setmanal.
http://www.vilaweb.tv/300-contes-per-a-un-tricentenari-entre-bojos-fes-el-boig
Pels qui no en sabeu, pels qui en voleu saber més, pels qui només voleu tafanejar us deixem aquests enllaços. Un cop dins, feu això, tafanejar el que us vingui de gust. Jo, cercant sobre el Parlament europeu, he trobat que n’hi ha que tenen seccions especialitzatdes en una temàtica, he acabat aprenent sobre els víkings (ves! no recordava que s’escrivia així),  i he descobert que cada dia m’explicaran un conte sobre el Tricentenari i així fins a 300!!…  Visca la curiositat!
I saber llegir críticament els continguts que ens ofereixen els mitjans de comunicació és també tot un art.
Per cert, si descobriu quelcom que us hagi agradat o hagi estat del vostre interès, feu-nos-ho saber. Potser tafanejarem si ens pica la curiositat …

Deixa un comentari