Bon dia, bona setmana, bona lectura!

El ClijCAT (Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil) ha guardonat amb els Premis Atrapalletres i Protagonista Jove a Anna Cabeza, David Cirici, Caroline Lawrence, Patricia Martín i Àngel Burgas.
Quina particularitat té aquest premi? Doncs que el jurat el formen 6.000 joves, d’entre 9 i 16 anys, que voten i decideixen les obres guanyadores.
Aquest Jove Jurat es constitueix en el seu centre escolar o a les biblioteques. Defensa davant els companys els candidats i entre tots decideixen les obres que consideren el millor llibre.
L’Anna i el David han estat escollits els millors en les categories de 9 i 10 anys, respectivament. Però ens centrarem en els llibres de les categories  que es corresponen més a l’edat dels lectors i lectores del nostre institut. Però, de tota manera,  us posem les imatges de les portades dels llibres de les categories infantils per si voleu recomanar aquestes lectures a algú més petit o que li pugui interessar.

  • Caroline Lawrence (11-12 anys): El cas dels bandits assassins, publicat per l’Editorial La Galera, perquè dels primers nivells de l’institut. Aquest llibre forma part d’una sèrie ambientada a l’època de l’Oest americà. Es basa en un detectiu, en Pinkerton, que ha de resoldre casos en una època molt difícil de la seva vida: els seus pares adoptius han mort assassinats i els culpables el persegueixen perquè volen un document que ell guarda.
  • Patricia Martín (13-14 anys):  Una de zombis, publicat per l’Editorial Estrella Polar. Què faríeu si de cop i volta us enxampés una apocalíptica zombi i estéssiu sols amb el vostre germà petit? Això és el que intentarà resoldre la protagonista d’aquest llibre. Emocionant, sens dubte.
  • Àngel Burgas (15-16 anys): Noel et busca, publicat per l’Editorial La Galera. Malgrat es va publicar el 2002, manté el seu interès perquè està inspirat en un fet real: “El cas dels nens de Liverpool”. L’any 1993 dos nens de 10 anys van assassinar-ne un altre de 2 anys i  la societat va intentar rehabilitar-los. Es tracta d’un thriller psicològic. Què entenem per thriller? Qualsevol narració (novel·la o pel·lícula) que tracta un fet criminal o judicial i que desitja crear tensió, emoció i suspens en el receptor. Us ve de gust un tastet d’expectació? Mireu el booktrailer!

Deixa un comentari