25 N: Cap més dona agredida!

Concentracio-25N

El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Hi hauran diversos actes institucionals arreu de Catalunya, en els quals es llegirà el Manifest que han consensuat la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes.

VersióWebDípticDEF

Al nostre districte ens trobarem a les 7 de la tarda davant la porta del Centre Cívic Mª Aurèlia Capmany. Es llegiran el manifest i  poemes -en col·laboració amb joves del barri i l’Escola d’Adults- i es cantarà una cançó composada per aquest esdeveniment.

També el divendres 27 a l’hora del pati, la PIDCES  ens proposa desenvolupar l’activitat: Això és estimar?

Per saber-ne més:campanya25n.jpg_886347010

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques, el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d’un barranc. Adela (Dedé) Miraval és l’única germana que va sobreviure, i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data (font: gencat.cat)

Deixa un comentari