Bon dia, bona setmana, bona lectura! A Pablo Neruda (I)

Aquest passat 23 de setembre s’han complert els 26 anys de la mort del poeta xilè i Premi Nobel de Literatura Pablo Neruda. És molt conegut pel seus poemes d’amor, com els que es poden llegir a  Veinte poemas de amor y una canción desesperada, per les seves odes -composicions poètiques que tenen per finalitzat la lloança- a coses qüotidianes com l’Oda a las papas fritas o  Oda al caldillo de congrio.  Però  cal saber que també  va reflectir el seu compromís polític a la seva obra. Així va escriure España en el corazón (1936-37) dedicat a la II República, a la gent que va patir la guerra civil. Una poesia de combat, forjada des de les paraules i l’acció: El meu deure com a poeta és ser d’utilitat pública, deia. Mireu aquest vídeo on es mostren imatges d’aquesta guerra que va afectar les nostres generacions familiars passades acompanyades pels versos del poeta.

Aprofiteu per ensenyar-ho a casa,  i saber de les vivències i records que en tenen, si algú la va viure. La gent som el nostre passat, també.

frase-neruda

Deixa un comentari