Bon dia, bona setmana, bona lectura… amb Dràcula!

Que aixequi la mà qui no ha sentit parlar de Dràcula … Bé! Perquè és a qui dediquem l’entrada lectora d’avui. Independentment de si el gènere de terror no està a la vostra llista de preferències,  no desconnecteu, perquè parlar  d’aquest personatge sempre atrau l’atenció.

Enguany, aquest mite literari també ha estat present al Festival de cinema fantàstic de Sitges, aprofitant el 25è aniversari de l’estrena d’una pel·lícula tan definitiva com Drácula de Bram Stoker, de Francis Ford Coppola.

Què cal saber? Dràcula és una novel·la de terror escrita el 1897 en forma epistolar (cartes, telegrames, notes de premsa, notícies,…) per l’autor irlandès Bram Stoker. Es va a inspirar en les històries i llegendes de vampirs que circulaven per l’Europa Oriental i en una figura històrica real del s XV, el príncep Vlad Tepes.  En la llengua de Valàquia, Dràcula significa “diable”. Un dels temes que tracta és la lluita entre ciència i superstició. La influència de la novel·la ha arribat al teatre, el cinema,  el còmic i la televisió, i ha creat personatges com “Nosferatu”.

Tertúlia: Què en sabeu vosaltres de Dràcula i dels vampirs? En sou fans? Parleu-ne!

A les biblioteques trobareu novel·les, còmics i pel·lícules entorn aquest mite que sobreviu el pas dels segles. Us convidem a conèixer aquest personatge fascinant…

Deixa un comentari