Nota sobre la vaga d’estudiants dels dies 25 i 26 d’octubre

Us informem que el Sindicat d’Estudiants de Les Aimerigues s’ha adherit a la convocatòria de vaga per als dies 25 i 26 d’octubre feta pel Sindicat d’Estudiants de Catalunya.

Dins el protocol de vagues vigent al nostre centre (per alumnes a partir de 3r d’ESO) i que es podria resumir en:

 1. Convocatòria oficial d’algun sindicat o organització.
 2. Comunicació a l’equip directiu.
 3. Recollida prèvia d’intenció individual d’adherir-se a la vaga.
 4. Recollida d’autoritzacions de la família.

divendres passat dia 20 es va comunicar a l’equip directiu aquesta intenció.

Tot i exposar els nostres arguments per desaconsellar-la, i com no pot ser d’una altra manera, la decisió final va ser una decisió autònoma que estem obligats a respectar. Amb els errors i els encerts que cometin (i que cometem) creiem que, com a centre educatiu, és també tasca nostra fer-los exigents amb la societat que els envolta però també reflexius i responsables de les seves decisions.

El professorat, a dia d’avui, no se sent convocat a secundar aquesta mobilització per la qual cosa aquests dos dies l’activitat docent continuarà amb normalitat.

Dos apunts finals:

Volem recordar a les mares i als pares que el fet que hi hagi una convocatòria, evidentment, no força ningú. A més, segurament és una oportunitat extraordinària per poder parlar del dret de vaga, de la importància de conèixer i compartir-ne, o no, els motius i de participar, o no, de les mobilitzacions i actes organitzats. Ajudeu-los a donar-hi sentit.

També volem agrair al Sindicat d’estudiants de Les Aimerigues la seriositat i el respecte per les formes d’actuació que han mantingut en totes i cadascuna de les convocatòries que s’han secundat (tant les dues d’aquest any com les quatre de l’any passat).

5 Responses to Nota sobre la vaga d’estudiants dels dies 25 i 26 d’octubre

 1. Susana Linares ha dit:

  Moltes gràcies per l’informació. Sembla que costa que alguns pares entenguem les coses de vegades.

 2. Maria José Rodríguez ha dit:

  Gràcies per la informació.
  Jo només puntualitzaria: “de la importància de conèixer i compartir-ne (O NO) els motius i de participar (O NO) de les mobilitzacions i actes organitzats.

 3. Maria José Rodríguez ha dit:

  Potser no us ha arribat el meu comentari. Deia així:

  “Gràcies per la informació.
  Jo només puntualitzaria: “de la importància de conèixer i compartir-ne (O NO) els motius i de participar (O NO) de les mobilitzacions i actes organitzats.”

  Sé que penseu que totes les opinions mereixen ser escoltades. Seria bo que tinguéssiu temps de moderar els comentaris abans el tema no hagi caducat…Fins la propera vaga.

  • Institut Aimerigues ha dit:

   No estem gens acostumats a que hi hagi comentaris a les entrades del web. Mirarem d’estar-hi una mica més atents. Gràcies

   Sobre la teva puntualització al text, ja ho veus, ho hem canviat. Cap problema.

   • Maria José Rodríguez ha dit:

    Sí, ho sé, no estem gaire acostumats a participar. Però, tot i que no ho sembli, molts ens aboquem sovint a aquesta finestra. Gràcies per tenir-la sempre oberta.

Deixa un comentari