Bon dia, bona setmana, bona lectura!

Un 29 de setembre, ara fa 106 anys, naixia un dels escriptors més importants de la literatura catalana: Pere Calders. Quan el 2012 es va celebrar el centenari del seu naixement, el grup Teatrem de l’institut d’aleshores vam representar la seva vida i el seu conte Raspall. La ironia i l’humor que traspuen part de la seva obra sempre ens ha agradat, com ens agraden la seva obra de teatre, Antaviana, les seves novel·les i els seus reculls de contes.

Ironia i humor?  Llegiu aquests seus microcontes

Nota biogràfica
Em dic Pere i dos cognoms més. Vaig néixer abans d’ahir i ja som demà passat. Ara només penso com passaré el cap de setmana.

Història castrense
Si els hagués manat de saltar per la finestra, ho haurien fet gairebé amb alegria, perquè hi confiaven cegament.
Fins que un dia els ordenà que saltessin per la finestra, i aleshores desertaren tots, perquè un home que disposa coses així no és de fiar.

Obcecació
Entre anar al cel o quedar-se a casa, va preferir això darrer, a desgrat del poder de la propaganda contrària, i del fet que a casa seva hi havia goteres i moltes i molt variades privacions.

PROPOSTA A l’AULA
Un dels seus contes comença així…

 Un matí, en llevar-me, vaig veure que en el menjador de casa meva havia nascut un arbre. Però no us penseu: es tractava d’un arbre de debò. Amb arrels que es clavaven a les rajoles i unes branques que es premien contra el sostre […]

Continueu-lo entre tots…

(proposta a l’aula extreta de Pere Calders, Fets i paraules. Dep Ensenyament)

Deixa un comentari