Bon dia, bona setmana, bona lectura… amb la natura!

Últimament hem observat que pàgines de la secció de cultura dels diaris fan ressó de la literatura sobre la natura. Aquesta està agafant tanta volada que fins i tot aquest cap de setmana s’ha celebrat el primer festival Liternatura adreçat als lectors que els agrada explorar: fantàstic!!

D’articles com els del diari Ara del 20 d’octubre de @jordinopca, del de Xarxanet  i El Periódico, entre d’altres, n’extraiem aquesta entrada lectora. Si entreu en els enllaços, hi trobareu ressenyes de llibres que us capbussen en el camp d’aquest coneixement tan divers i apassionant.

Descobrireu que les aus tenen cervells petits, però això no significa que siguin ximples: són capaços desenvolupar un llenguatge, realitzar operacions matemàtiques i utilitzar instruments, igual que els  simis, els elefants o els cetacis. O que als pops els agrada jugar, tenir relacions sexuals eròtiques i que saben, a través del gust de la nostra pell, si estem contents o tristos. Sabeu que els cetacis tenen una intel·ligència emocional superior a la humana? Posseeixen cervells connectats col·lectivament: estan al corrent del què pensen i senten els seus companys.

Llibres capaços de fer-nos sentir com els arbres suen i creixen buscant la llum igual que les persones buscant el coneixement, fer-nos percebre com els camps de blat de moro cruixen mentre les canyes augmenten una polzada al dia o fer-nos viure l’aventura d’una arrel per buscar aigua…

Si estàs iniciant l’ESO, aquesta pàgina de Bobolino t’agradarà, sens dubte.  Llibres que et respondran interrogants, que et portaran de viatge al Big Bang, que et revelaran biografies captivadores i si li vols perdre la por a la química, veuràs què fàcil és només obrint  pestanyes…

Sigues un lectornàtur!

Les biblioteques t’ho fan possible!

Deixa un comentari