Bon dia, bona setmana, bona lectura… amb dones esperit!

L’entrada d’avui és fruit d’una associació d’idees. En tens una i aquesta et porta a una altra fins confegir un tot. També us passa? Comencem.

Aquest llarg cap de setmana s’ha celebrat el XXIV Saló del Manga a Barcelona coincidint amb la festivitat de Tots Sants i el Dia dels Difunts. Ja sabem que sou molts els amants d’aquest gènere literari, però d’altres, gens ni mica. No patiu. Avui n’hi ha per tots els gustos lectors.

Primera idea. Pels amants del manga us recomanem un llibre, però que pel contingut pot interessar a tothom: La dama de las nieves. L’hem trobat a una pàgina molt interessant de fòrum lector: Què llegeixes?  Podeu llegir l’argument a l’enllaç. La Dama de les Neus és una dona misteriosa que ningú sap si és un esperit o una deessa, però tothom en coneix la seva llegenda.

Segona idea. Tafanejant les activitats del saló hem descobert que s’ha fet un concurs de Cosplay (コスプレKosupure), contracció de costume-play -interpretar disfraçat. És un tipus de acció representativa on els participants, coneguts com a cosplayers, es vesteixen de personatges de obres de ficció: mangas, còmics, videojocs o pel·lícules. La coneixíeu? Una proposta molt atractiva que només solem fer quan representem una obra de teatre.

Tercera idea. No us agrada el manga, però parlant de mites orals i dones esperit enigmàtiques… Qui no es resisteix a una narració de por i misteri truculenta? En el recull de llegendes de Catalunya hem ensopegat amb La dama blanca.

Quarta idea. No patiu, avui no us suggerim llegir disfraçats… però sí en veu alta. Poseu-vos dramàtics, traieu la vostra millor entonació i aconseguiu posar la pell de gallina als oients amb aquesta llegenda de la Cerdanya basada en… un fet verídic? L’esgarrifor està servida.

Bona lectura!

Deixa un comentari