Bon dia, bona setmana, bona lectura… amb poemes visuals!

Els poemes visuals són una barreja de llenguatge verbal i visual. Es pot situar a la frontera de la pintura, la fotografia, el disseny, l’escriptura, el simbolisme i inclús la música i el cartellisme.  Però el que és important en ells no és la seva lectura en veu alta sinó la seva visió per part de l’espectador i el que li provoca. Usa uns mecanismes que li permeten crear una realitat diferent que a vegades defuig la lògica i que ens sedueix perquè genera nous significats i ens pot sorprendre. I aquesta és precisament la missió de la poesia, concebre imatges alternatives, eloqüents, paradoxals.

El cal·ligrama és un tipus de poema visual que fa un dibuix amb el text, on el dibuix té relació amb el contingut del poema.

Us convidem a comentar-los.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mireu aquest vídeo de les obres del Toni Prat, autor dels dos primers poemes visuals. Tot un exemple de poesia filosòfica visual, matemàticopoemes, …

per no parar de pensar!!

Deixa un comentari