Bon dia, bona setmana, bona lectura… amb l’Alícia!

Qui no coneix l’Alícia… del País de les Meravelles, aquesta noia protagonista d’un gran clàssic universal de la literatura? Quan entra a la llodriguera perseguint el Conill Blanc descobreix un nou món on el somni i la realitat es confonen. Més endavant, l’Alícia a través del mirall estableix un joc entre la realitat, la seva representació i la manera de veure les coses. Ella aquest cop és un peó amb aspiracions a reina. L’obra està concebuda com una partida d’escacs on els rierols i els arbustos són els elements divisoris de les caselles.

El seu creador, Lewis Carroll, a través de les aventures de l’Alícia, pretenia atacar les convencions socials a través de la sàtira i la caricatura. Us animem a llegir-les.

Per engrescar-vos-hi, us fem una proposta. Ara, podeu “ser Alícia” a Barcelona. El Big Fun Museum ha obert un nou espai on podreu viure el País de les Meravelles imaginat per Carroll. Quan entreu a la sala us introduireu en un món de miralls on res és el que sembla. Caminareu pel bosc sense fi, us trobareu a les flors que parlen i podreu jugar a escacs màgics amb la Reina de Cors i altres personatges del món d’Alícia.

Us atreviu a creuar el mirall?

Deixa un comentari