Engeguem el projecte ALIA

Alumnes de quart d’ESO i de primer de batxillerat començaran a engegar els propers dies el projecte ALIA sobre Les ciutats i la salut en col·laboració amb el CCCB, l’Institut de Salut Global de Barcelona i el col·lectiu Mixité. El projecte continua, connecta, amplia i s’integra al si del projecte Erasmus, Sustainable cities. Making visible the invisible, actualment en curs.

La situació de pandèmia que vivim no només ens recorda el fràgil equilibri dels ecosistemes i la seva interdependència, sinó que també posa en relleu les fissures de la vida urbana i la necessitat urgent de repensar el model de vida a la ciutat. Amb el 55 % de la població mundial concentrada en zones urbanes, entendre la ciutat com un ecosistema ens permet comprendre com s’interrelacionen la planificació urbana i la contaminació, la biodiversitat i la salut humana o l’emergència climàtica i l’aparició de malalties.

Podem imaginar i dissenyar ciutats capaces de garantir i millorar la salut humana i planetària? Pot la ciutat ser sostenible? Podria la biodiversitat urbana ser la medicina del futur?

El nostre centre ha acceptat el repte d’encarar i donar resposta, amb armes científiques i artístiques a un repte en concret: Com podem utilitzar la planificació urbana per dissenyar ciutats més saludables?

I és amb aquest objectiu que hem començat ja (o començarem en breu) a fer-nos preguntes, moltes i sucoses preguntes…

L’inci d’aquest projecte coincideix en el temps, a més, amb la propera exposició de city-collages fets amb la col·laboració de l’artista egarenc Imanol Buisan.  Tindreu més notícies properament… i un mapa enorme (UN ALTRE!) al passadís de la planta baixa!

El proper dissabte 15 segona sessió de formació/preparació del professorat al CCCB.

Mapes, preguntes, dades, ecosistemes, salut, ciutat, ciència, art, collages adoptats, cotxes, joc, alegria, diversitat, SAMBA!… what else??

Deixa un comentari