Sant Jordi 2022

RECORDS DE SANT JORDI 2022

Què, recordeu encara la festa de Sant Jordi? Nosaltres encara estem en un núvol! Tothom va gaudir d’un dia especial entre llibres, roses, jocs i certàmens literaris. Després d’anys amb celebracions marcades per la COVID-19, aquesta vegada hem viscut una edició més propera a les celebrades en anys anteriors a la pandèmia. Si voleu, tot seguit farem un volt per tot el que vam viure el passat 22 d’abril.

 

Racons, jocs i ràdio

Durant tot el matí es van instal·lar al pati els racons, petits espais amb propostes lúdiques i festives relacionades amb la llengua. Hi havia jocs de tota mena: des dels clàssics jeroglífics, passant per les variants analògiques del famós Paraulògic o Wordle. 

 

Com a fet destacable, i després d’uns anys d’absència, va tornar la parada de la ràdio. A banda d’amenitzar l’estona als racons, l’alumnat que seia en els estudis mòbils s’enfrontava als embarbussaments i a triar la paraula correcta. 

 

El certamen literari

Per la seva banda, el certamen literari va brillar amb llum pròpia. Com cada any, es va crear un espectacle a l’alçada d’un Sant Jordi tan especial com aquest. Al voltant de la trobada del diari personal de la mare d’un alumne, es descobreixen secrets plens de poesia, joventut i literatura. I tot plegat va culminar amb una actuació musical de dos alumnes de 3r d’ESO. 

 

Amb aquest fil argumental, el certamen també anava descobrint els guanyadors dels premis literaris d’aquest any en les diverses categories. Volem felicitar-los a tots ells! Són aquests: 

 

Narrativa català

Alba Gómez (2n ESO C)

Ainara Gómez (4t ESO C)

 

Poesia català 

Lender Mendoza (2n ESO B)

Noa Perea Salas (3r ESO A)

 

Narrativa castellà

Lucía Martínez(1r ESO A)

Montse Montañez (2n ESO C)

Ilham Bouramman (3r ESO B)

Manar Benali (4t ESO A)

 

Poesia castellà

Agustina Hurtado (2n ESO B)

 

Narració gràfica

Ismael Garcia (2n ESO C)

Erika Berbel (3r ESO A)

 

Premis literari anglès

Lucia Martínez (1r ESO A)

Samia Noor (2n ESO  A)

Aisha Ayelen Caiche (3r ESO E)

Manar Benali (4t ESO A)

Alejandra Antón (1r batxillerat B)

Momna Iqbal Akbar (2n batxillerat)

 

Premi literari professorat

Celia Botella

 

A banda d’aquests premis, també es van lliurar els del concurs de fotografia matemàtica i el de la Copa Cangur. Aquests són els premiats:

 

Fotomat

Òscar Vico (4t ESO A)

Asier Ulloa (1r batxillerat A)

 

Copa Cangur

1r ESO: Ainoa Bugés

2n ESO: Gerard Jiménez

3r ESO: Sergio Martínez

4t ESO: Kevin Sánchez

1r Batxillerat: Clàudia Gordillo

 

Poetes a batxillerat

L’alumnat de 1r i 2n de batxillerat va rebre la visita de Blanca Llum Vidal i Josep Pedrals en una xerrada plena de poesia i (sí, també), somriures! La complicitat, la proximitat i els versos de la poetessa i el poeta van enamorar l’alumnat i (també cal admetre-ho) el professorat assistent. 

 

L’alegria de Sant Jordi

En definitiva, miressis on miressis, el passat dia 22 d’abril es respirava felicitat. Felicitat i alegria. Gaudim, doncs, de la felicitat i l’alegria que Sant Jordi i la literatura ens han proporcionat en una festa per al record. 

 

Ben aviat penjarem un recull de fotografies i vídeos de la festa.

Deixa un comentari